Liever direct contact met een adviseur?
Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden tijdens het aansluitproces? Neem contact op.

Voordelen voor zorgaanbieders
- Geen herhaalde investering in koppelingen met verschillende systemen
- Faciliteert zorg op maat dankzij grotere keuzevrijheid in eHealth-applicaties
- Efficiency in behandeling dankzij eenvoud in gebruik en vermindering registratielast
- Flexibel en snel eHealth-applicaties en/of modules van verschillende leveranciers gebruiken
- Koppeltaal ontzorgt (kosteloos) in regie en beheer op Koppeltaal
Icoon
Deelnemen aan Koppeltaal
Koppeltaal groeit!
Het aantal zorgaanbieders dat kiest voor de Koppeltaal-standaard groeit gestaag. Meer dan 60% van alle GGZ-zorgaanbieders in Nederland* kiest voor Koppeltaal. Ook zorggroepen en GGZ-POH maken gebruik van Koppeltaal. Naast veelvoudig gebruik in de GGZ-sector, zijn ook zorgaanbieders uit andere sectoren geïnteresseerd. Zo is een werkgroep ziekenhuizen opgezet om samen met verschillende ziekenhuizen te verkennen hoe Koppeltaal kan bijdragen aan anderhalvelijnszorg, ziekenhuisverplaatste zorg en netwerkzorg. Op onze pagina Doorontwikkeling leest u een laatste update.
* Berekend op basis van marktomzet en aantal behandelde cliënten bij GGZ-zorgaanbieders in
Nederland.

Zo maken we het voor u als zorgaanbieder makkelijk
Aansluiten in 8 stappen
Om Koppeltaal effectief binnen uw organisatie te implementeren, doorloopt u samen met uw IT-leverancier(s) een aantal stappen en gaat u projectmatig te werk. Onze implementatiemanager biedt u kosteloos een stuk procesbegeleiding tijdens de implementatie.
Stap 1 Bepalen cliëntreis
Wat zijn de mogelijkheden van Koppeltaal? Hoe past dit binnen mijn digitale zorgproces? En wat moet ik aan mijn leverancier(s) vragen om mijn behoeften en wensen te realiseren? Onze adviseurs nemen u mee in de cliëntreis en ondersteunen u bij het beantwoorden van deze vragen. Het resultaat van deze fase bespreekt u met uw leverancier.
Stap 2 Aanmelding voor deelname
Met het invullen van het aansluitformulier bevestigt u formeel met Koppeltaal aan de slag te gaan. Zodra wij uw aansluitformulier hebben verwerkt, ontvangt u van ons een Letter of Commitment. Na ondertekening kunt u starten met de implementatie van Koppeltaal. U bent nu ook lid van de Gebruikersraad, een onderdeel van de Koppeltaal-community.
Stap 3 Inrichten project
Voor succesvolle ontwikkeling en implementatie is een projectmatige aanpak noodzakelijk. U stelt een projectteam samen, bepaalt mijlpalen, een deadline voor productie en maakt een planning. Vanuit Koppeltaal bieden wij u een online tool aan die u helpt uw project in te richten en de voortgang te monitoren.
Stap 4 Ontwikkelen
Heeft u specifieke wensen of wilt u gebruik maken van Koppeltaal-berichten die uw EPD- en eHealth-leverancier nog niet hebben ontwikkeld, dan zal er ook een ontwikkelfase in het project aanwezig zijn.
Wilt u op korte termijn aan de slag met Koppeltaal? Maak dan een start met de Koppeltaal-functionaliteit die de EPD- en eHealth-leverancier reeds hebben ontwikkeld. De ontwikkelfase is dan niet van toepassing.
Stap 5 Testen
Voordat u Koppeltaal echt kunt gebruiken, moet de functionaliteit getest worden zoals deze in de praktijk door uw behandelaars en cliënten zal worden gebruikt. Het is voor u een controle of alles technisch zonder problemen functioneert en de afgesproken functionaliteit daadwerkelijk is opgeleverd.
Stap 6 Uitrol binnen de organisatie
Nu u met eHealth aan de slag gaat, zal er in uw organisatie ook wat veranderen. eHealth wordt immers onderdeel van de zorgprocessen. U zal behandelaars moeten instrueren en enthousiasmeren om met eHealth aan de slag te gaan. Haal kennis en ervaring op bij collega-organisaties die al met eHealth en Koppeltaal werken.
Stap 7 Inrichten beheer
Natuurlijk moet u ook weten wat te doen als er verstoringen optreden, waar u deze kunt melden en wie de contactpersonen van beide kanten zijn. U volgt hiervoor de Koppeltaal-beheerworkshop. VZVZ Ketenregie neemt hierover met u contact op.
Stap 8 Productie
De testen zijn afgerond, uw medewerkers zijn geïnstrueerd en het beheer is ingericht. U kunt nu in de praktijk aan de slag met eHealth!














