Liever direct contact met een adviseur?
Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden tijdens het aansluitproces? Neem contact op.

Voordelen voor IT-leveranciers
- Gebaseerd op de open, internationale technische standaard HL7-FHIR
- Bredere afzetmarkt binnen de Koppeltaal-community dankzij hergebruik
- Korte ontwikkel- en implementatietijd dankzij heldere kaders
- Ontzorging in regie en samenwerking ten aanzien van gewenste doorontwikkeling
Icoon
Community
Ontwikkelen doen we samen
Als IT-leverancier staat u er zéker niet alleen voor. Koppeltaal biedt leveranciers een centrale plek (community) waar open met elkaar wordt gesproken over techniek en de bijbehorende kaders. Alle leveranciers doorlopen hetzelfde ontwikkelpad en spreken centraal heldere kaders af over de manier van gegevensuitwisseling (beheer, transport, definities, functionaliteit, roadmap). Zo worden zekerheden met elkaar gesteld die niet alleen het technische ontwikkelproces bevorderen, maar ook ten goede komen aan de oriëntatiegesprekken tussen leverancier en zorgaanbieder.

Icoon
Deelnemen aan Koppeltaal
Welke leveranciers kunnen gebruik maken van Koppeltaal?
Leveranciers die aansluiten bij Koppeltaal kunnen dat doen met uiteenlopende producten:
- EPD/ECD
- (regionale) zorgplatformen
- eHealth-behandelportalen
- Cliëntportalen
- Ketenzorginformatiesystemen (KIS)
- (P)ROM-vragenlijsten
- eHealth-producten zoals serious gaming, apps, domotica, wearables, VR
Iedere leverancier die een aandeel heeft in het faciliteren van blended care is welkom bij Koppeltaal! Neem bij twijfel contact met ons op om te kijken wat de Koppeltaal standaard voor jullie kan betekenen.

Zo maken we het voor u als IT-leverancier makkelijk
Aansluiten in 8 stappen
Om Koppeltaal effectief te implementeren, doorloopt u een aantal stappen en gaat u projectmatig te werk. Onze implementatiemanager biedt u kosteloos een stuk procesbegeleiding tijdens de implementatie.
Stap 1 Verkenning
Heeft u klantvraag omtrent Koppeltaal maar nog geen passend antwoord? Neem contact op met onze adviseur Koppeltaal voor een afspraak om kennis te maken met de mogelijkheden van Koppeltaal. In dit eerste gesprek verkent u de mogelijkheden en wordt u wegwijs gemaakt in deelname aan Koppeltaal. In een tweede gesprek gaan we dieper op de inhoud in.
Stap 2 Aanmelden voor deelname
Wanneer het resultaat van deze gesprekken leidt tot een definitief besluit om met de ontwikkeling van Koppeltaal aan de slag te gaan, dan vult u het aansluitformulier in. Na verwerking ontvangt u van ons de IT-deelnemersovereenkomst en een Verwerkersovereenkomst. Na ondertekening kunt u starten met de implementatie van Koppeltaal. U bent nu ook lid van de IT-deelnemersraad en onze Technische Community.
Stap 3 Uitleg implementatieproces
De implementatiemanager Koppeltaal geeft uitleg van het ontwikkel- en implementatieproces.
Stap 4 Bepalen use cases en cliëntreis
Welke Koppeltaal-berichten gaat u ontwikkelen? Daarvoor stelt u use cases op en formuleert u de cliëntreis. Vervolgens maakt u een technisch en functioneel ontwerp.
Stap 5 Technische ondersteuning
Als nieuwe IT-deelnemer heeft u recht op 4 uur kosteloze ondersteuning om u op weg te helpen bij de ontwikkeling van de Koppeltaal-berichten. Deze ondersteuning wordt verzorgd door een coach.
Stap 6 Het ontwikkeltraject
U gaat ontwikkelen op basis van technisch en functioneel ontwerp.
Stap 7 Testen en acceptatie
Er zijn uitgebreide mogelijkheden om de ontwikkelde berichten te testen. Ons Koppeltaal Testteam adviseert u graag en kan ondersteuning bieden tijdens het testen. Wanneer u (een nieuwe versie van) een applicatie heeft ontwikkeld waarin nieuwe of veranderde berichtuitwisseling plaatsvindt in berichtstructuur richting de Koppeltaal-server, vindt acceptatie plaats door het Koppeltaal Testteam.
Op de pagina Resources vindt u meer informatie.
Stap 8 Ketentest
Na de acceptatie kunt u de functionaliteit aanbieden aan Zorgaanbieders. Voordat zij met de door u ontwikkelde functionaliteit kunnen gaan werken, moet er een ketentest plaatsvinden. Een succesvolle ketentest wordt afgesloten met het ondertekenen van een Eigen Verklaring door de zorgaanbieder, waarna de weg vrij is voor productie.