Ondersteuning tijdens verschillende fases
Van verkenning, naar ontwikkeling, tot ingebruikname van Koppeltaal helpen we u met advies, tools en documentatie.
Verkenningsfase
Bent u benieuwd hoe u zelf binnen uw praktijk of zorgorganisatie eHealth en blended care effectief kan integreren met Koppeltaal? Of wilt u zich daarin laten adviseren? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze Koppeltaal adviseur Iris Dingenouts via:
- Iris.dingenouts@vzvz.nl
- 06-43783176
Projectfase
Om met Koppeltaal aan de slag te gaan heeft zowel de zorgaanbieder als de IT-deelnemer een bepaalde informatiebehoefte. Dit hebben we samengebracht in de Koppeltaal Aansluittool. De aansluittool is de omgeving waar de zorgaanbieder en de IT-deelnemer(s) met elkaar het aansluitproces doorlopen. Alle stappen staan hier overzichtelijk weergegeven met de daarbij behorende taken en documentatie.
In de projectfase staat onze implementatiemanager Jan Noordermeer voor u klaar:
- Jan.noordermeer@vzvz.nl
- 06-43775744
Ontwikkelfase
Kosteloze technische ondersteuning
Nieuwe IT-deelnemers kunnen rechtstreeks ondersteuning krijgen van de huidige IT-deelnemers bij hun initiële kennismaking met Koppeltaal. De ontwikkelaar van de adapter verleent tijdens de technische workshop consultancy aan de ontwikkelaar van de nieuwe IT-deelnemer over de integratie van de applicatie met de adapter van Koppeltaal. De adapterontwikkelaar blijft ook na de technische workshop beschikbaar tot een maximum van vier uren. Zo krijgen zij snel toegang tot kennis en ervaring.
Supportovereenkomst
Naast deze initiële vier uren support krijgt de nieuwe IT-deelnemer van de adapterontwikkelpartij het aanbod voor een supportovereenkomst. Dit is een rechtstreekse overeenkomst tussen beide partijen zonder betrokkenheid van Koppeltaal. Ook de huidige IT-deelnemers kunnen een dergelijke overeenkomst afsluiten met de adapterontwikkelorganisaties. Deze support komt aanvullend op de community based support van de Koppeltaal ontwikkelcommunity via Slack en mailinglists. Ontwikkelaars zijn hierdoor sneller in staat om Koppeltaal toe te passen in hun applicatie. Dit draagt bij aan het verkorten van de doorlooptijd van ontwikkelactiviteiten van de nieuwe IT-deelnemers.
Test- en acceptatiefase
In de test- en acceptatiefase wordt u bijgestaan door het Koppeltaal Testteaam:
Beheerfase
Wanneer u met Koppeltaal in productie bent gegaan, is het van belang het beheer te hebben ingericht. De beheerder van het Koppeltaaldomein (bijv. de applicatiebeheerder binnen uw organisatie) speelt hierbij een coördinerende rol. Als er binnen het Koppeltaaldomein problemen met de berichtenuitwisseling ontstaan, is de domeinbeheerder verantwoordelijk voor de oplossing van deze problemen. De domeinbeheerder zorgt ervoor dat de partij die het probleem heeft veroorzaakt, dit oplost. De IT leveranciers (bijv. ECD en eHealth leveranciers) binnen het Koppeltaaldomein en Koppeltaal Support kunnen hierbij ondersteunen.
Omgevingen & tools voor IT-deelnemers
Koppeltaal kent voor IT-deelnemers nog een aantal andere omgevingen waar kennis en informatie wordt uitgewisseld. We zetten ze hieronder op een rijtje:
- GitHub: voor alle technische documentatie en architectuur
- Koppeltaal Support: voor vragen aan het supportteam
- Slack: waar ontwikkelaars kennis en informatie met elkaar uitwisselen
- Validatieservice: tool om te controleren of uw Koppeltaal-berichten voldoen aan de huidige Koppeltaal-specificaties
Toegang voor deze omgevingen wordt geregeld in de aansluittool en zijn aan te vragen bij de Koppeltaal Implementatiemanager.