Liever direct contact met een adviseur?

Bent u benieuwd hoe u zelf binnen uw praktijk of zorgorganisatie eHealth en blended care effectief kan integreren met Koppeltaal? Of wilt u zich daarin laten adviseren? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Koppeltaal maakt digitale zorg toegankelijk

Met Koppeltaal levert u zorg op maat

Alle leveranciers die zich committeren aan Koppeltaal (IT-deelnemers) maken voor integratie en informatieuitwisseling tussen verschillende applicaties gebruik van één standaard koppeling: Koppeltaal. Zodra leveranciers de Koppeltaal-koppeling eenmaal gereed hebben, kan deze worden hergebruikt bij alle zorgaanbieders die zijn aangesloten bij Koppeltaal. Na aansluiting bij Koppeltaal kunnen zorgaanbieders eenvoudig en flexibel beschikken over eHealth-modules van elke IT-leverancier die bij Koppeltaal is aangesloten. Koppeltaal stelt zorgaanbieders hiermee in staat om flexibel specifieke modules voor specifieke behandeling beschikbaar te maken. Zo ontstaat de juiste zorg, voor de juiste doelgroep. 
 

Duurzame keuze

Met Koppeltaal zijn losse koppelingen verleden tijd. De Koppeltaal-koppeling is herbruikbaar bij alle zorgaanbieders en leveranciers die bij Koppeltaal zijn aangesloten.
 

Koppeltaal ontzorgt

De regie op Koppeltaal is bij VZVZ belegd. Security, privacy en performance van het systeem wordt hiermee geborgd door VZVZ. Daarnaast biedt VZVZ leveranciers en zorgaanbieders kosteloos ondersteuning bij implementatie. Deze dienstverlening van VZVZ wordt volledig betaald door Zorgverzekeraars Nederland.
 

Gebruiksgemak voor behandelaar en cliënt

Gegevens hoeven maar één keer vastgelegd te worden, om ze vervolgens in meerdere systemen te gebruiken. Dit levert de behandelaar minder registratielast. De behandelaar en cliënt hebben één werkomgeving met daarin een volledig overzicht van de behandeling. Daarnaast wordt de behandelaar door middel van voortgangsberichten op de hoogte gesteld bij relevante wijzigingen, zodat hij of zij tijdig kan anticiperen in de behandeling.

Meer weten over de functionaliteiten?
 

Kostenefficiency

Iedere afzonderlijke losse koppeling brengt diverse kosten met zich mee: ontwikkel-, test- en acceptatie-, implementatie-, project-, en beheerkosten. Koppeltaal vraagt om een eenmalige investering in één herbruikbare koppeling en zet een streep door een veelvoud aan bovengenoemde kosten die normaal gesproken komen kijken bij losse  koppelingen. Naast efficieny in het aansluitproces en een vermindering in beheerlast, brengt Koppeltaal ook effiency in het behandelproces. Te denken valt aan best passende zorg per doelgroep patiënten, reductie in wachtlijsten, verkorte behandelduur en registratielastvermindering . Daarnaast maakt Koppeltaal het voor zorgaanbieders mogelijk om op module-niveau in te kopen, zonder direct een geheel platform af te nemen. Op die manier kan een divers eHealth-aanbod worden samengesteld van verschillende leveranciers, tegen lagere kosten dan voorheen.

Direct aansluiten