Terug naar overzicht

Koppeltaal feliciteert veertien zorgaanbieders met start hybride zorg

Koppeltaal 2.0, de standaard die de inzet van eHealth in behandelprocessen mogelijk maakt, is volop in gebruik. Met de aansluiting van IT-deelnemers Tenzinger en Therapieland wordt de vernieuwde standaard sinds 30 januari door maar liefst negentien zorgaanbieders gebruikt. Een mooi resultaat, namens Koppeltaal VZVZ van harte gefeliciteerd!

De aansluiting van steeds meer zorgaanbieders op Koppeltaal 2.0 betekent een stap vooruit voor de hybride zorg. Dat bevestigt Jarno Meijer, directeur van Therapieland: “Wij zijn blij met de afronding van de integratie met Koppeltaal 2.0 en Tenzinger. We kunnen onze klanten nu nog beter ondersteunen, waardoor eHealth optimaal benut kan worden. Hierdoor kunnen onze klanten hun diensten efficiënter en effectiever aanbieden, met een verbeterde kwaliteit.”

Passende zorg betekent steeds vaker hybride zorg. Vanuit het Integraal Zorgakkoord (IZA) wordt de komende tijd flink ingezet op eHealth. Om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden ligt de focus op het verlenen van passende zorg. Dat betekent digitaal als het kan en fysiek als het moet. Een aantal zorgaanbieders heeft de eerste stap naar hybride zorg met Koppeltaal 2.0 al gezet en steeds meer instellingen volgen. Een belangrijke ontwikkeling, die bijdraagt aan het realiseren van de doelstellingen uit het IZA.

Op 29 en 30 januari namen veertien zorgaanbieders het vernieuwde Koppeltaal 2.0 in gebruik. De teller staat daarmee op negentien zorgaanbieders die met drie verschillende applicaties van drie IT-deelnemers actief Koppeltaal toepassen. En dat aantal zal de komende tijd nog verder toenemen. De verwachting is dat in februari nog vijf zorgaanbieders volgen.

De standaard maakt snellere hybride zorg mogelijk, en geeft zorgaanbieders ook meer keuzevrijheid om zelf de applicaties en systemen te kiezen die zij in het zorgproces gebruiken. Daarnaast staat doorontwikkeling hoog op de prioriteitenlijst. Koppeltaal is een afsprakenstelsel met een actieve community, die bestaat uit zorgaanbieders, leveranciers en VZVZ. Zij werken continu samen om Koppeltaal nog beter te laten aansluiten op de behoeften van het zorgveld.