Terug naar overzicht

De eerste zorgaanbieders zetten de stap naar hybride zorg met de implementatie van Koppeltaal 2.0

Met Koppeltaal 2.0 is hybride zorg nu mogelijk. Op 9 januari zijn zorgaanbieders ADHDCentraal, MoleMann, Apanta, Co-eur en At.zorg als eerste gestart met de nieuwste release van Koppeltaal. Daarmee is hybride zorg met Koppeltaal 2.0 nu ook mogelijk voor alle klanten met applicaties van leveranciers Tenzinger (EPD Medicore) en Minddistrict (e-Healthplatform Minddistrict). Tenzinger en Minddistrict waren eind vorig jaar de eerste die hun applicatie geschikt hadden gemaakt. Een belangrijke stap vooruit.

Meer goed nieuws volgde uit het cluster Tenzinger / Therapieland. Zij hebben inmiddels een succesvolle ketenintegratietest getoond aan hun koploper zorgaanbieder. Daarmee kan de volgende stap worden gezet richting ingebruikname. Uiteindelijk zullen Tenzinger en Therapieland in januari veertien zorgaanbieders voorzien van hybride zorg met Koppeltaal 2.0. Therapieland had begin dit jaar al met goed gevolg de acceptatie afgerond met het acceptatieteam van VZVZ. 

Koppeltaal 2.0 is de duurzame opvolger van release Koppeltaal 1.3. De sterke technische basis biedt volop ruimte voor nieuwe functionaliteiten en is minder complex om te ontwikkelen. Daarmee positioneert Koppeltaal zich tussen andere standaarden als MedMij en AORTA/LSP. Daarmee is het nu ook makkelijker om elementen van andere afsprakenstelsels te gebruiken. 

Koppeltaal zorgt voor een soepele verbinding tussen zorgverlener en patiënt bij digitale en hybride zorg. Hierdoor kunnen behandelaars in hun eigen digitale omgeving blijven om online taken toe te wijzen en de voortgang van de patiënt te volgen. Patiënten kunnen eenvoudig hun taken oppakken, zelfs als deze afkomstig zijn uit verschillende behandelingen. Daarnaast is het mogelijk om verschillende typen gegevens uit te wisselen, zoals informatie van de cliënt, behandelaar en updates over de status. 

Koppeltaal is het resultaat van community-gebaseerde samenwerking van zorgaanbieders, leveranciers en stelselbeheerder VZVZ en geschikt voor potentieel de gehele zorgsector.  

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Koppeltaal voor uw organisatie? Wilt u weten hoe u eHealth effectief kunt integreren binnen uw zorgprocessen? Wij adviseren u graag. Neem gerust vrijblijvend contact op via koppeltaal@vzvz.nl (070-3173400); of laat een bericht achter op onze contactpagina op de website www.koppeltaal.nl