Het verhaal achter Koppeltaal

Het verhaal van Koppeltaal begint in 2013 bij de wens van enkele GGZ-zorgaanbieders om een game te ontwikkelen voor kinderen met autisme. Met financiering van CbusineZ, de investeringstak van zorgverzekeraar CZ, werken een aantal zorgaanbieders samen aan de ontwikkeling. De initiërende GGZ-zorgaanbieders Amarant, Antes, Dr. Leo Kannerhuis, GGZ Eindhoven, Mentaal Beter, Mondriaan en Parnassia realiseren zich

dat de game samen moet kunnen werken met de verschillende IT-systemen die de instellingen gebruiken, bijvoorbeeld met de eHealth-platforms en de EPD's. Er wordt besloten om een bij de game passende integratielaag te ontwerpen waarmee de instellingen op een standaard manier op de verschillende applicaties aan kunnen sluiten.

Lees het hele verhaal

Icoon
Structuur icoon
Bestuur

De Eigenaarsraad van Koppeltaal

Sinds 1 januari 2022 is Koppeltaal officieel onderdeel van VZVZ en ligt de bestuurlijke verantwoordelijkheid bij VZVZ. Daarmee is de bestuursstructuur van Koppeltaal ook veranderd. Koppeltaal werkt met een Eigenaarsraad waarin de nauwe betrokkenheid van zorgaanbieders en leveranciers binnen Koppeltaal wordt gecontinueerd.

Meer over het bestuur
Arts laat gegevens op tablet zien

Icoon
Gebruikers icoon
Community gebaseerde aanpak

Verbinding met de praktijk

Uniek aan Koppeltaal is de community gebaseerde aanpak. Innoveren doen wij samen! Met onze communities bundelen we de krachten tussen zorgaanbieders en IT-leveranciers om Koppeltaal gezamenlijk verder te ontwikkelen.

Zodra u aansluit op Koppeltaal, wordt u lid van één van de twee communities:

  • de Gebruikersraad (voor zorgaanbieders)
  • de IT-deelnemersraad (voor IT-leveranciers)
Meer over communities
Community