USER gereed voor Koppeltaal

Het EPD USER is gereed voor uitwisseling via Koppeltaal. USER heeft de test- en acceptatieronde bij VZVZ doorlopen. Tijdens de acceptatieronde werd het berichtenverkeer vanuit USER succesvol via de Koppeltaal-standaard van en naar een eHealth-leverancier gestuurd. Hierdoor worden eHealth-interventies of ROM-meetmomenten, die voor de cliënt bij deze externe applicatie zijn aangemaakt, in USER zichtbaar. Ook is het nu mogelijk om in USER activiteiten uit de gekoppelde applicaties te selecteren en via USER bij de externe applicatie aan te maken. Hiermee hebben we weer een stap gezet in het beter ondersteunen van de behandelaar over een keten van applicaties heen.

“Door de gegevens van eHealth- en ROM-toepassingen een plaats te geven in de werkprocessen en werklijsten van USER, wordt de behandelaar beter ondersteund binnen blended care zorgprocessen. Zo ontstaat meer overzicht over de huidige status van behandelen. Het continu navigeren naar een externe applicatie om te controleren of de cliënt zijn taken al heeft uitgevoerd, is daarmee verleden tijd!” aldus Peter van Sleen, Informatieanalist bij Avinty GGZ.

Met het behalen van de acceptatietest is USER klaar voor uitrol bij klanten. Vanaf heden is het mogelijk om eHealth met behulp van Koppeltaal beschikbaar te stellen aan alle GGZ-zorgaanbieders die gebruikmaken van USER. Een geweldige kans om als zorginstelling te starten met blended care aangestuurd vanuit het EPD! 

Wilt u ook gebruik maken van deze nieuwe functionaliteiten?

Neem dan contact op met Ursela Olde Weghuis, projectleider Avinty GGZ (ursela.oldeweghuis@avinty.com) of Iris Dingenouts, adviseur Koppeltaal (dingenouts@vzvz.nl). Zij informeren u graag over de mogelijkheden binnen uw zorginstelling.