Onze adviseurs

Stichting Koppeltaal hecht waarde aan een goede begeleiding. Daarvoor zijn Sushma Gangaram Panday en Jan Noordermeer beschikbaar maar nog niet bij iedereen bekend. Wij stellen ze hierbij aan u voor.

Sushma Gangaram Panday werkt sinds juli 2017 als senior adviseur en business development manager voor Stichting Koppeltaal. Zij is eerste aanspreekpunt voor GGZ-organisaties, zorgverzekeraars en GGZ Nederland en werkt daarnaast aan diverse projecten bij VZVZ (Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie). VZVZ en Stichting Koppeltaal werken sinds vorig jaar nauw samen aan de doorontwikkeling en verdere introductie van KoppeltaalGGZ. Jan Noordermeer is sinds 1 maart implementatiemanager voor Koppeltaal. Daarnaast begeleidt hij voor VZVZ GGZ-instellingen en andere zorgaanbieders bij de aansluiting en ingebruikname van het LSP (Landelijk Schakelpunt). 

Wat breng je aan ervaring mee?

“Bij Stichting Koppeltaal komen veel interesses voor mij bij elkaar” zegt Jan, “de zorg heeft mij altijd gefascineerd”. Na zijn hbo-studie Commerciële Economie begon hij als accountmanager in de homeopathie. Vervolgens werkte hij vanuit de ICT-zijde verder in de gezondheidszorg, zowel bij Centric als bij e.Novation Lifeline.  Vanaf 2007 begeleidde hij als aansluitcoördinator bij Nictiz zorgaanbieders bij aansluiting op het LSP en hielp hij het gebruik te stimuleren. “Het stond toen nog in de kinderschoenen en ik moest er pro-actief op uit”.  De werkzaamheden bij Stichting Koppeltaal zijn vergelijkbaar, maar van kinderschoenen is hier geen sprake.

Ook Sushma is gewend om pro-actief op pad te gaan. Na haar studie Hoger Laboratorium Onderwijs aan de Hogeschool van Amsterdam begon zij als Rayonmanager bij Schering-Pharma en werkte zij lang als accountmanager in de gezondheidszorg, onder andere bij GlaxoSmithKline en Abbott Diagnostics. “Als accountmanager ben je gewend om goed te luisteren naar de klant en snel met de juiste oplossing te komen” zegt zei, “iets dat ook GGZ-organisaties nu vragen van Stichting Koppeltaal”. Uit interesse in mens en gedrag volgde zij ook een HBO-opleiding Psychologie, een mooie aansluiting op de sector waarop zij zich nu richt. 

Wat doe je zoal bij Koppeltaal? 

Sushma en Jan werken nauw samen. GGZ-organisaties die overwegen om aan te sluiten op KoppeltaalGGZ, groot en klein, krijgen in eerste instantie voorlichting en advies van Sushma. Zij organiseert ook met regelmaat inspiratie- en verdiepingssessies rondom Koppeltaal omdat de vraag naar informatie groeit. “Zeker nu Koppeltaal wordt meegenomen in de VIPP GGZ regeling neemt de belangstelling toe”. Ook legt zij de strategische contacten met uiteenlopende partijen rondom de GGZ, zoals het Ministerie van VWS, GGZ Nederland, gebruikersverenigingen, zorgverzekeraars, MIND en Medmij.

Op het moment dat een GGZ-organisatie of ICT-leverancier technisch wil onderzoeken hoe aansluiting werkt dan start het werk van Jan. “Als implementatiemanager begeleid ik de aansluiting, implementatie en ingebruikname van Koppeltaal. Ik houd pro-actief contact gedurende het gehele proces en ben het eerste aanspreekpunt bij vragen, problemen gedurende het aansluit-traject.”

Alle begeleiding vanuit Jan en Sushma is overigens gratis. Dat kan omdat zorgverzekeraars en GGZ Nederland de Stichting financieren. 

Wat valt op?

Wat Jan als nieuwkomer opvalt bij Koppeltaal? “Het is een enthousiaste groep mensen, die met veel kennis en passie bezig zijn om van Koppeltaal een succes te maken met als doel betere zorg voor de cliënt.  Wat mij zeer aanspreekt is dat Koppeltaal niet alleen gemak en voordelen voor de instelling oplevert, maar juist ook voor de cliënt! Daar doe je het uiteindelijk voor.”