EPD USER bijna gereed voor uitwisseling via Koppeltaal

USER, één van de meest gebruikte EPD’s in de GGZ, kan binnen een paar weken gestandaardiseerd informatie uitwisselen met eHealth- en ROM-toepassingen die zijn aangesloten bij Koppeltaal.
 

Ondersteuning blended care zorgprocessen

Door de gegevens van eHealth- en ROM-toepassingen een plaats te geven in de werkprocessen en werklijsten van USER, wordt de behandelaar beter ondersteund binnen blended care zorgprocessen. Zo ontstaat meer overzicht over de huidige status van behandelen. Het continu navigeren naar een externe applicatie om te controleren of de cliënt zijn taken al heeft uitgevoerd, is daarmee verleden tijd!

Sinds het begin van de coronacrisis is de vraag van zorginstellingen naar digitale zorgtoepassingen sterk gestegen. De Koppeltaal-standaard maakt het voor USER mogelijk om eenvoudig te koppelen met applicaties via één standaard. Hiermee kunnen applicaties sneller aangesloten worden. Huidige koppelingen met eHealth-applicaties kunnen tevens worden vervangen, omdat met behulp van Koppeltaal meer functionaliteit beschikbaar komt. In die zin lijkt de timing van USER ideaal. 
 

Test- en acceptatieronde

Momenteel legt Avinty (de leverancier van USER) de laatste hand aan het bouwen van de Koppeltaal-functionaliteiten. Wanneer alles volgens planning verloopt, doorloopt USER in mei 2020 de test- en acceptatieronde bij VZVZ. Na acceptatie zal eHealth met behulp van Koppeltaal beschikbaar worden gesteld aan alle GGZ-zorgaanbieders die gebruik maken van USER.
 

Collectieve implementaties

Het Koppeltaalteam onderzoekt nu of GGZ-zorgaanbieders met eenzelfde eHealth-leverancier samen kunnen werken in de vorm van collectieve implementaties. Dat zou enerzijds de kwaliteit en anderzijds de snelheid van de implementatie ten goede komen. Een eerste inventarisatie met GGZ-zorgaanbieders, die gebruik maken van de combinatie USER-Minddistrict, is reeds gestart.
 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze inventarisaties of wilt u weten hoe uw GGZ-instelling zich nu al kan voorbereiden op implementatie die vanaf mei 2020 mogelijk is? Neem dan contact op met onze adviseur Koppeltaal, Iris Dingenouts.