Avinty: grote stap met eHealth en Koppeltaal

Avinty heeft een belangrijke stap gezet in de realisatie met Koppeltaal. Het moederbedrijf van USER presenteerde op 18 februari nieuwe functionaliteit, zodat eHealth eenvoudig vanuit het EPD toe te passen is. De stap is ook goed nieuws voor 10 GGZ-instellingen die deze functionaliteit in het kader van de VIPP GGZ-regeling nodig hebben.

Avinty organiseerde speciaal voor deze stap een meeting met deze instellingen. Daar werd aan de hand van use cases de koppeling met eHealth-platform MindDistrict gedemonstreerd. Naast MindDistrict zal op gelijke wijze worden gekoppeld met Jouw Omgeving en Questmanager, twee andere eHealth-aanbieders.

Releases

De nieuwe functionaliteit wordt opgenomen in release 9.2 die eind maart/begin april gepland staat. Eind maart krijgen de instellingen een aantal weken de gelegenheid om te testen en hun bevindingen te delen met USER. Daarna gaat die versie in productie. In de daarop volgende release 9.3 (gepland eind mei) worden de resterende bevindingen voor Koppeltaal meegenomen. Volgens deze planning hebben de instellingen voldoende tijd om aan de verplichtingen voor module C te voldoen.

Avinty is de eerste top 3 EPD-leverancier in de GGZ die zo’n uitgebreide suite aan Koppeltaal-functionaliteit oplevert.