ADHDcentraal in productie

Op 16 juni ging GGZ-zorgaanbieder ADHDcentraal live met Koppeltaal. Het betreft een koppeling tussen EPD-leverancier Medicore en het platform van Minddistrict.

Vanaf nu worden met de Koppeltaal-standaard zowel het behandelplan als de behandelaar- en cliëntgegevens uitgewisseld tussen deze platformen. Uiteraard is hierbij ook de Single Sign On-functie geïmplementeerd. Dit wordt de komende periode bij meer gebruikers van Medicore-Minddistrict uitgerold die gebruik maken van dezelfde functionaliteiten.


Snelle implementatie dankzij de Koppeltaal-standaard

De snelle implementatie bij ADHDcentraal is een voorbeeld van de effectiviteit van de Koppeltaal-standaard. Immers, door het werken met credo’s als ‘hergebruik’ verkort Koppeltaal de doorlooptijden. Door gebruik te maken van Koppeltaal-berichten die reeds door de IT-deelnemers zijn ontwikkeld, kan de koppeling snel gereed zijn. ADHDcentraal heeft in maart 2020 besloten om gebruik te gaan maken van de eerder door Medicore en Minddistrict ontwikkelde Koppeltaal-berichten. Nu, 2,5 maanden later, zijn zij succesvol in productie. Een mooi staaltje van hoe een standaard hoort te werken!