Wat kun je met Koppeltaal?

KoppeltaalGGZ biedt uiteenlopende opties en met elke nieuwe versie worden de mogelijkheden samen met de sector verder uitgebreid. Op dit moment zijn de volgende opties beschikbaar:

Abonneren op berichten en bijwerken gebruikersstatus 

Het is mogelijk om via Koppeltaal aan te geven welke berichten een applicatie in een specifieke domein kan en wil delen. Zo kan Minddistrict bijvoorbeeld aangeven dat ze een gebruikersstatus update wil kunnen ontvangen van de game Kick-ass als de gebruiker de game opstart of een stap heeft afgerond. Dat kan ook als een taak gestopt is zonder het af te ronden. Of een bericht instellen voor het moment dat een gebruiker een ROM-lijst heeft ingevuld in een ROM-applicatie waarin het resultaat van die activiteit naar het cliëntportaal gaat met daarin een score of de antwoorden op de vragen. Het is mogelijk om status berichten te integreren in een cliëntpagina zodat de behandelaar één overzicht heeft van de status van de behandeling. Handig in de voorbereiding van de volgende afspraak.

Toekennen van een activiteit aan een gebruiker

Met Koppeltaal kan een activiteit aan een gebruiker in een andere applicatie worden toegekend. Zo kan bijvoorbeeld de Journey game of een specifieke ROM-lijst worden toegekend aan een cliënt in Karify.

Creëren van een 'single-sign-on' URL

Koppeltaal maakt het mogelijk om een 'single-sign-on' URL te creëren. Via dit mechanisme kunnen al ingelogde gebruikers naadloos naar een andere applicatie in het domein zonder opnieuw te hoeven inloggen. Een cliënt die bijvoorbeeld een ROM-lijst moet invullen ziet deze taak in zijn Karify portaal, klikt op de taak en de ROM-lijst van bijvoorbeeld Questmanager wordt gestart, afhankelijk van het domein waarin deze cliënt dit doet.

Uitwisselen van ongestructureerde berichten

Koppeltaal zorgt dat de cliënt kan communiceren met de zorgaanbieder terwijl beiden in verschillende applicaties zitten. Zo kan een cliënt bijvoorbeeld in een game een bericht sturen naar de zorgaanbieder dat overleg nodig is over deze level. De behandelaar kan deze vraag via Koppeltaal in de cliëntpagina van Minddistrict lezen.

Uitgebreide koppeling EPD's en ROM-systemen

Het is technisch mogelijk om via Koppeltaal berichten tussen ROM- en EPD-systemen uit te wisselen.