Hoe werkt aansluiting?

Aansluiten op Koppeltaal gebeurt vaak in samenwerking met een ICT-leverancier en GGZ-instelling. Maar een ICT leverancier kan ook zelfstandig besluiten aan te sluiten. Stichting Koppeltaal is er om beide partijen bij te staan gedurende het aansluitproces. Organisaties hoeven geen kosten te betalen aan Stichting Koppeltaal of VZVZ om aan te sluiten. Wel zijn investeringen nodig om koppelingen door ICT-leveranciers specifiek in te richten.

Stappen voor ICT leveranciers

Aansluiten in 8 stappen:

  1. Onze implementatiemanager legt in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden en implicaties zijn van de aansluiting op Koppeltaal. 
  2. U bespreekt de voordelen, kosten, investeringen en voorwaarden in uw organisatie. Waar nodig geven wij een workshop om uw collega's meer uitleg te geven.
  3. Uw organisatie tekent de deelnemersvoorwaarden.
  4. In de voorbereidingsfase helpen wij bij het opstellen van een plan van aanpak en bieden support bij de ontwikkeling van de koppeling voor uw klant (GGZ-instelling).
  5. U gaat samen met de GGZ-instelling een ontwikkeltraject in.
  6. In de slotfase ondersteunen wij bij het testen van de aansluiting en leggen samen met uw testers een acceptatietest af.
  7. Na de acceptatietest kunt u aan gaan sluiten in een domein op een test-omgeving, om samen met uw klant en overige IT-deelnemers een ketentest uit te voeren. Met deze ketentest stelt u vast dat uw applicatie goed kan communiceren met de andere applicaties in het domein van uw klant.
  8. Na het succesvol afronden van de ketentest kunt u uw applicatie aansluiten op het domein van uw klant in de productie-omgeving.

Ontwikkeltraject met een GGZ instelling