Waarom aansluiten?

Aansluiten op Koppeltaal biedt vele voordelen. Wij zetten er vijf op een rij.

1. Cliënt centraal

Veel GGZ-organisaties maken afspraken met één EPD of e-health leverancier en krijgen daarmee een ‘alles-in-een’ pakket. Binnen dat pakket is het vaak niet mogelijk om flexibel specifieke modules en applicaties van andere leveranciers te ontsluiten. Na aansluiting op Koppeltaal kan dat wel. Het maakt het mogelijk om één gespecialiseerde e-health interventie van leverancier A en een andere van leverancier B ter beschikking te stellen in het cliënt platform van leverancier C waarbij maar één keer ingelogd hoeft te worden (single sign-on). 

2. Eenmalig vastleggen, meervoudig gebruik

Met Koppeltaal kunnen gegevens (binnen één GGZ-domein) naar verschillende systemen worden gestuurd maar blijft de data wel staan in de bron. Zo wordt de registratielast minder en heeft zowel de behandelaar als de cliënt meer overzicht. Dat doet Koppeltaal door gebruik te maken van de standaard zorginformatiebouwstenen en eenheid van taal. 

3. Gerichte berichten en taken inregelen

Het is met Koppeltaal mogelijk om specifieke berichten en taken in te regelen voor zorgverlener en cliënt. Zo kan een behandelaar real-time een melding ontvangen in het behandelaarsplatform op het moment dat een ROM-vragenlijst is ingevuld of een e-health module is afgerond. Andersom kan een cliënt een taak ontvangen in een specifieke omgeving. Er zijn legio mogelijkheden.

4. Ontstaan van een GGZ app-store

Sommige GGZ-organisaties ontwikkelen zelf (e-health) applicaties. Via Koppeltaal maken zij hun oplossingen en losse modules beschikbaar voor organisaties, naast die van ICT- leveranciers. Zo ontstaat een soort GGZ app-store waarin de behandelaar heel gericht vrij is te kiezen voor het beste dat de markt te bieden heeft voor specifieke aandoeningen.

5. Samenwerken zonder verlies van regie

Uniek is de sector brede aanpak waardoor de GGZ minder afhankelijk wordt van losse point-to-point koppelingen van individuele leveranciers. Eenmaal gemaakte koppelvlakken tussen systemen/modules zijn via Koppeltaal te hergebruiken voor andere organisaties. Zo wordt niet langer het wiel elke dag opnieuw uitgevonden. Bovendien kunnen via de gebruikersvereniging kosten van nieuwe koppelingen worden gedeeld.