Terug naar overzicht

Nog meer zorgaanbieders klaar voor hybride zorg met Koppeltaal

Zorgaanbieders Iriszorg, Tactus Verslavingszorg, Novadic-Kentron en METggz hebben het vernieuwde Koppeltaal in gebruik genomen. De vier zorgaanbieders maken gebruik van het EPD USER van SDB Avinty en het eHealthplatform van Minddistrict. De ingebruikname is het resultaat van een intensieve samenwerking van beide leveranciers en de vier zorgaanbieders. Het is een belangrijke stap voor betere digitale zorg.

De vier zorgaanbieders en hun leveranciers maken al langer gebruik van Koppeltaal, de standaard die de inzet van eHealth in behandelprocessen mogelijk maakt. De instellingen gaan nu over op de vernieuwde versie van Koppeltaal. Voor patiënten verandert nu nog weinig, zij kunnen gebruik blijven maken van eHealth zoals zij gewend zijn. Voor zorgaanbieders heeft de vernieuwde versie enkele voordelen. Met het vernieuwde Koppeltaal is het eenvoudiger om nieuwe functionaliteiten toe te voegen, zoals bijvoorbeeld terugkoppeling van de voortgang van de patiënt aan de zorgverlener. 

 

Sterke basis voor snellere en betere hybride zorg 

De leveranciers SDB Avinty en Minddistrict zijn enthousiast over deze stap. Met Koppeltaal ondersteunen zij de zorgaanbieders bij het bieden van hybride zorg.  

Onze gebruikers bieden we met deze ingebruikname een snellere manier om betere hybride zorg mogelijk te maken. Dus meer zorg vanuit huis als het kan, en in de behandelkamer als dat nodig is“, aldus Mark Scharloo, productmanager USER & REFLEX van Avinty.  

Het vernieuwde Koppeltaal biedt een sterkere basis waarop we samen verder kunnen bouwen. We kijken ernaar uit om onze gebruikers in de toekomst nog beter te kunnen ondersteunen en meer interacties tussen de systemen mogelijk te maken“, vullen projectleiders Annelotte Rasenberg en Eline Visser Goverde namens Minddistrict aan. 

 

Informatiestromen met elkaar verbinden 

Koppeltaal zorgt ervoor dat verschillende informatiestromen uit bijvoorbeeld EPD, ROM-vragenlijsten en eHealthplatformen binnen zorgorganisaties zoals ggz-instellingen met elkaar verbonden worden. Hierdoor heeft zowel patiënt als behandelaar vanuit zijn eigen werkomgeving toegang tot alle relevante informatie over het behandelproces. Voor patiënten betekent dit dat zij alleen in hun portaal hoeven in te loggen, vanuit daar kunnen zij direct aan de slag met modules of vragenlijsten. Behandelaren hebben in het portaal direct inzicht in de status van de door hun toegewezen module of vragenlijst. Het maakt daarbij niet meer uit dat deze interventies van verschillende leveranciers zijn – Koppeltaal maakt onder water mogelijk dat de gebruiker niet meer telkens opnieuw hoeft in te loggen: het zogenaamde single sign on. 

 

Koppeltaal 

Koppeltaal is het resultaat van community-gebaseerde samenwerking van zorgaanbieders, leveranciers en stelselbeheerder VZVZ en is geschikt voor potentieel de gehele zorgsector.   

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Koppeltaal voor uw organisatie? Wilt u weten hoe u eHealth effectief kunt integreren binnen uw zorgprocessen? Wij adviseren u graag. Neem gerust vrijblijvend contact op via koppeltaal@vzvz.nl (070-3173400); of laat een bericht achter op onze contactpagina op de website www.koppeltaal.nl